In de 17e eeuw is in Warmond een eendenkooi opgericht. Deze eendenkooi bevond zich in een Warmond zonder snelweg en spoorverbinding. Het vlakbij gelegen Haarlemmermeer was toen nog een groot en gevaarlijk meer.

Na jarenlang als pure eendenkooi beheerd te zijn, is het beheer van de eendenkooi in 2009 overgenomen door vrijwilligers.

De enthousiaste vrijwilligers van Stichting Eendenkooi Warmond zijn de uitdaging aangegaan om de eendenkooi een nieuw leven te geven. Na een flinke opknapbeurt ligt de eendenkooi er weer prachtig bij. Door veel contacten met andere kooikers en beheerders hebben we een aanpak gevonden waarin cultureel erfgoed, ambacht en natuur.

Tijdens een bezoek laten we de eendenkooi graag aan u zien.
Hieronder vindt u al het actuele nieuws, vanuit onze facebook pagina.


March 3, 2018
Foto's uit het bericht van Eendenkooi Warmond

Ze waren al regelmatig te zien op de kooiplas, maar tot nog toe was het nog niet gelukt om ze te vangen: slobeenden. Een eendensoort met kenmerkende lepelvormige snavel en schitterende kleuren. Door de invloed van de koning winter en het wak dat de staleenden in de eendenkooi open hielden, is het afgelopen donderdag en vrijdag gelukt om er 4 te vangen en te ringen.

December 5, 2017

Zoals ieder jaar rond deze tijd nemen de aantallen smienten en wintertalingen, die overdag in de eendenkooi verblijven, toe. Vooral het aantal smienten is dit jaar erg hoog. Afgelopen zondag lagen er ruim 650 te dobberen op de kooiplas. Smienten zijn door hun schuwheid moeilijk te vangen in een eendenkooi. Het was ons in de afgelopen jaren nog niet gelukt. Vorige week hebben we voor het eerst ... See more

July 6, 2017
Tijdlijnfoto's

Zaterdag 8 juli wordt om 11.00 een rondleiding gegeven in de eendenkooi. Dit is al weer de laatste open rondleiding dit jaar. Het is heel leuk om een kijkje in de eendenkooi te nemen. Graag wel even aanmelden via Facebook, info@eendenkooiwarmond.nl of 0252-210498. De rondleiding kost 4,- per persoon.

« 2 of 2 »